Cromoterapia

Terapie prin culoare

“Culorile sunt rezultatul descompunerii luminii printr-o prismă. De aceea, dacă doriți să vă faceți o idee despre ce reprezintă adevăratele culori, luați o prismă, orientați-o urmărind poziția soarelui.

Culorile acționează asupra creierului și prin intermediul creierului asupra întregului corp. Puteți să alegeți o culoare și să vă concentrați asupra ei. Încercați să o vizualizați, apoi imaginați-vă că vă cufundați în ea, că sunteți străbătuți de ea.

De la roșu la violet și de la violet la roșu, putem acționa asupra tuturor centrilor, asupra tuturor componentelor organismului și nu există vreun organ care să nu fie atins de cele șapte raze.

Dacă vă obișnuiți să vă concentrați asupra celei mai pure culori, să vă impregnați cu aceste culori, veți simți într-o zi că pășiți în armonia cosmică, că atingeți ierarhiile celeste și fiecare vă va dărui virtuțile sale.

Exercițiile cu aceste culori și virtuțile corespunzătoare lor constituie o cheie a vieții spirituale.”

Omraam Mikhaël Aivanhov

CROMOTERAPIA PRACTICA

PORTOCALIU
Daca sunteti nervos sau nelinistit
 – Recurgeti atunci la o culoare portocalie sau ruginie. Este o nuanta care sugereaza siguranta si linistea.

GALBEN
Daca sunteti bantuit de ganduri negative
 – Galbenul este culoarea predilecta pentru a fi mai destins si pentru a gandi pozitiv, avand un efect calmant asupra mentalului. Galbenul este cea mai vesela culoare din tot spectrul şi semnifica perseverenta, curaj, atenţie si generozitate.

ALBASTRU
Daca sunteti surmenat
 – va sunt indicate turcoazul ori albastrul. Sunt culorile care va vor ajuta sa va destindeti. Nu exista un elixir mai bun pentru suflet decat ridicarea privirii catre albastrul cerului. Aceasta este culoarea aspiratiilor inalte, a libertatii launtrice, a calmului, a iubirii altruiste, lipsite de gelozie si posesivitate.

VERDE
Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul.
 Ea ne permite sa echilibram structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresului.

ROSU
Daca va lipseste energia
 – Pentru a va armoniza chi-ul (energia) care circula in corpul dumneavoastra, aveti nevoie sa fiti stimulat printr-o culoare excitanta, cum ar fi rosul.

ROZ
Daca sunteti stresat
 – Simtiti nevoia sa vedeti “viata in roz?” Rozul, folosit impreuna cu o alta culoare, cum ar fi albul, ajuta la indepartarea stresului.

INDIGO
Culoarea indigo este un foarte bun eliberator mental
 si un factor extraordinar de rafinare, care permite un control profund la nivel psihic si subtil.

ALB
Este simbolul tineretii si al frumusetii eterne.
 Albul florilor de primavara este un adevarat izvor de pace, liniste si puritate spirituala.