Skip to main content

Panica

The most difficult thing is the decision to act, the rest is merely tenacity. The fears are paper tigers. You can do anything you decide to do. You can act to change and control your life; and the procedure, the process is its own reward.

Cel mai dificil lucru este sa te decizi sa actionezi, restul este pur si simplu tenacitate. Fricile sunt doar tigrii de hartie. Poti sa faci orice decizi. Poti actiona oricand pentru a-ti schimba viata si a prelua controlul; procesul in sine constituie propria sa recompensa.
Amelia Earhart (prima femeie aviator, care a traversat Oceanul Atlantic, n. 24 iul 1894, leu)

Cu toata aceasta isterie declansata de Coronavirus, subiectul fricii in masa a devenit de mare actualitate. Pentru ca orice s-ar spune, nebunia care cuprinde tot mai mare parte din populatiile globului este o reactie instinctiva previzibila in fata intenselor manipulari mediatice si mai mult, exact cea urmarita. Cine si de ce are interesul sa starneasca o asemenea psihoza in masa, ramane in sarcina teoreticienilor conspiratiilor sa speculeze.

 

Continue reading

Hipnoza terapeutica sau Hipnoterapia

Este o forma de terapie alternativa sau complementara in care mentalul este folosit pentru rezolvarea unor probleme psihologice, de la obiceiuri distructive sau dependente la stress, obsesii, anxietate.

De ce este atat de dificil sa se renunte la un obicei care face rau? Adeseori, aceasta rezistenta la schimbare este rezultatul unei lupte intre constient si subconstinent. Mintea constienta este responsabila de logica, deciziile rationale si puterea vointei dar ea ocupa doar aprox. 12% din capacitatile creierului. Restul de 88% se intampla la nivel subconstient, unde exista o motivatie ascunsa de a pastra automatismele formate nealterate, caci prin repetitivitate ele confera senzatia de confort si siguranta. In acest context, hipnoterapia, care, in conditii de relaxare profunda, lucreaza direct cu mintea subconstienta poate fi un instrument fantastic de reprogramare.

 

Continue reading

Secretele reintineririi

A inainta in varsta este o arta. Totul in natura se reinnnoieste ciclic. La fel si corpul uman. Fiecare organ are ritmurile sale: plamanii se regenereaza la 6 saptamani, ficatul la 5 luni, intestinul la 2-3 zile, pielea la 2-4 saptamani, parul la 3-6 ani iar la fiecare 7 ani corpul uman este in intregime reconstruit.

 

Continue reading

Cele 4 elemente si psihologia raselor umane

In functie de culoarea pielii dar si de alte caracteristici fizice si psihice, rasele umane sunt in numar de 4, ca si elementele: neagra, alba, galbena, rosie. La fel cum in astrologie fiecare zodie este dominata de unul dintre cele 4 elemente, tot asa si fiecare rasa pare sa fie expresia predominanta a unuia dintre ele. Pe scurt:

Rasa neagra exprima cel mai bine elementul Pamant. Este deosebit de puternica la nivel FIZIC. Oamenii din aceasta rasa au corpurile rezistente, foarte bine adaptate pentru a trai in natura, in zonele calde ale planetei. Obiceiurile lor sunt in profunda armonie cu natura. Zeitatea suprema este considerata MAMA Pamant, acompaniata de o multime de entitati ale naturii. Ritualurile religioase folosesc miscarea si ritmurile: dansuri ritmate, acompaniate predominant de instrumente de percutie. Confectioneaza idoli de lemn si piatra, folosesc podoabe de piele si cristale.

 

Continue reading

Creierul si microbiomul din colon

Acum mai bine de 2500 de ani, Hipocrate spunea: “Toate bolile incep in intestin “. Inclusiv cele ale creierului! Abia astazi, medicina a fost capabila sa demonstreze cat de multa dreptate avea.

Există peste 100 de miliarde de organisme în intestin, care reprezintă 3/4 din sistemul nostru imunitar.

 

Continue reading