Skip to main content

Cele 4 elemente si psihologia raselor umane

In functie de culoarea pielii dar si de alte caracteristici fizice si psihice, rasele umane sunt in numar de 4, ca si elementele: neagra, alba, galbena, rosie. La fel cum in astrologie fiecare zodie este dominata de unul dintre cele 4 elemente, tot asa si fiecare rasa pare sa fie expresia predominanta a unuia dintre ele. Pe scurt:

Rasa neagra exprima cel mai bine elementul Pamant. Este deosebit de puternica la nivel FIZIC. Oamenii din aceasta rasa au corpurile rezistente, foarte bine adaptate pentru a trai in natura, in zonele calde ale planetei. Obiceiurile lor sunt in profunda armonie cu natura. Zeitatea suprema este considerata MAMA Pamant, acompaniata de o multime de entitati ale naturii. Ritualurile religioase folosesc miscarea si ritmurile: dansuri ritmate, acompaniate predominant de instrumente de percutie. Confectioneaza idoli de lemn si piatra, folosesc podoabe de piele si cristale.

 

Rasa alba exprima cel mai bine elementul Aer. Dezvolta MENTALUL la cel mai inalt nivel, sub forma religiilor, tehnologiilor si a stiintelor, in general a culturii scrise a cuvintelor. Oamenii apartinand acestei rase sunt mai putin inzestrati din punct de vedere fizic, sunt mai sensibili la conditiile de mediu, asa incat au creat tehnologii tot mai avansate care sa le faca viata mai usoara. Zeul unic este considerat TATAL si judecatorul suprem, nevazut, nelimitat , de necuprins pentru mintea umana. La originea creatiei sta CUVANTUL. De aceea, rasa alba foloseste ritualuri bazate pe forta cuvantului si a vocii umane, vibratiile sonore ale aerului: rugaciuni, invocatii, incantatii, cantari ritualice. Iar in vremurile moderne, NLP sau reinventarea magiei: Programarea Neuro-Lingvistica!

Rasa galbena exprima cel mai bine elementul FOC. Dezvolta in principal SPIRITUALITATEA. La originea creatiei sta OUL primordial (in alte versiuni dragonul frate si sora cu cozile inlantuite sau DAO, mama suprema), in care sunt cuprinse cele 2 energii opuse si complementare: Ying si Yang, care au dat nastere Cerului si Pamantului, Soarelui si Lunii. A creat instrumente prin care spiritualitatea sa poata fi aplicata in viata de zi cu zi: alchimia (spiritualizarea materiei), diverse metode de divinatie, I Ching, Feng Shui, tehnici medicale bazate pe lucrul cu energiile – acupunctura, presopunctura. Ritualurile se bazeaza pe un impact visual puternic, prin imagine si culoare. Recunoaste si foloseste energiile specifice tuturor celor 4 elemente! Cel mai reprezentativ simbol religios este dragonul rosu.

Rasa rosie exprima cel mai bine elementul APA. Dezvolta in mod deosebit planul EMOTIONAL. In mitologia Indiana, inainte de creatie, Zeul Suprem plutea deasupra Oceanului Universal. Lumea se desfasoara ca un ciclu nesfarsit de nasteri, morti si renasteri generat de iubirea dintre Shiva, principiul masculin si Shakti, principiul feminin. De altfel, rasa rosie a dedicat iubirii erotice ca metoda de evolutie spirituala o intreaga filozofie – tantra yoga. Multe dintre zeitatile lor (Shiva, Krishna) sunt reprezentate cu pielea ALBASTRA, culoarea apei. Simbolurile emblematice ale culturii indiene sunt Mandalele, desene geometrice foarte similare modului in care cristalele de apa structurata inregistreaza emotiile, asa cum arata cercetatorii contemporani. Cele mai semnificative ritualuri religioase au loc pe malurile Gangelui, apa sfanta: bai ritualice de purificare si vindecare, sarbatori sezoniere, ceremoniile mortilor. In budism, lumea este considerata un loc al suferintei, guvernata de Karma . Practicile meditative indiene se concentreaza pe relaxare fizica si mentala si au ca scop final transcenderea suferintei si intrarea in NIRVANA, starea de fericire absoluta.

Dupa milenii de separare, a venit timpul sa integram toata aceasta mostenire comuna, luand de la fiecare ceea ce cunoaste mai bine!