Skip to main content

Tehnici de dezvoltare personala

“Cea mai buna investitie pe care o poti face este in tine insuti. Va transforma in bine nu doar viata ta dar si pe a  tuturor celor din jurul tau.” Robin Sharma, scriitor canadian

Un psiholog te poate ajuta nu numai sa-ti vindeci problemele mental-emotionale ci si sa-ti dezvolti personalitatea. Vrei sa te imbunatatesti si nu stii de unde sa incepi? Orice schimbare provine din interior. Daca doresti cu adevarat sa-ti schimbi viata in bine este important sa fii si sa ramai motivat, sa-ti clarifici si sa-ti urmaresti cu perseverenta obiectivele.

Continue reading

Virusul Constiintei

Experimentarea starilor anxioase face parte din viata si, in anumite momente, cand suntem confruntati cu situatii neobisnuite, este normala. Insa cand anxietatea devine o stare predominanta, permanenta, ea se instaleaza ca o boala care afecteaza dramatic calitatea vietii.

Continue reading

A fi sau a nu fi… depresiv

Ce este depresia?
Depresia sau tulburarea depresiva majora este o boala comuna si grava care afecteaza negativ starea generala de sanatate, modul in care oamenii simt, gandesc si actioneaza. Aceasta poate duce la o varietate de probleme emotionale si fizice si la reducerea capacitatii unei persoane de a functiona si relationa la locul de munca si acasa.

Continue reading

Eneagrama, modelul psihicului uman

Eneagrama este o figura geometrica cu 9 puncte ce contine cele 9 tipuri de baza ale personalitatii umane si reflecta relatiile complexe care se stabilesc intre ele. A devenit destul de populara in psihologia moderna, fiind utilizata atat in tehnicile de administrare a afacerilor cat si in cele de dezvoltare spirituala. Radacinile eneagramei sunt insa mult mai adanci, in intelepciunea diverselor traditii antice. Cuvantul provine din greaca, ennea insemnand 9 iar grammos, forma dar si litera sau greutate.

Continue reading

Anxietatea

Anxietatea este un raspuns natural al corpului la stres. Se manifesta ca un sentiment de teama si nervozitate fata de necunoscut, fata de ce urmeaza sa se intample sau fata de mediul inconjurator. Pe termen lung poate determina o deteriorare a starii generale de sanatate si, in final, instalarea unor boli cronice, uneori chiar daca este tratata cu medicamentele conventionale care amelioreaza simptomele fara sa trateze de fapt cauzele. Aceasta tulburare mentala este foarte raspandita si poate imbraca multe forme de la anxietate sociala si obiceiuri obsesiv-compulsive pana la adevarate atacuri de panica.

Continue reading