Skip to main content

Virusul Constiintei

Experimentarea starilor anxioase face parte din viata si, in anumite momente, cand suntem confruntati cu situatii neobisnuite, este normala. Insa cand anxietatea devine o stare predominanta, permanenta, ea se instaleaza ca o boala care afecteaza dramatic calitatea vietii.

Cel mai puternic impact pe care incerta pandemie care a inceput in martie 2020 si pare ca nu se mai termina a fost asupra sanatatii mintale colective. Cu toate ca tot mai multi specialisti si cercetatori autorizati din diferite domenii stiintifice, medicina, biologie, psihologie, sociologie si chiar unii politicieni, isi exprima cu argumente imbatabile dezaprobarea fata de strategiile restrictive fara precedent si complet nejustificate adoptate de guverne, oamenii sunt din ce in ce mai inspaimantati si o stare generalizata de anxietate s-a instalat la nivel global. Iar romanii par sa fie mult mai afectati decat alte natii din Europa.

Prin grija canalelor de comunicare si a organelor statale, deosebit de VIRULENTE in acest an, virusul anxietatii s-a extins si continua sa se extinda la nivel de masa. Si devine cu mult mai periculos, poate chiar letal, fata de orice virus gripal cu care de altfel ne-am razboit in fiecare toamna si primavara de cand ne stim. Asa incat aceasta asa-zisa pandemie s-a instalat ca o somatizare psihologica masiva a instabilitatii mental-emotionale a majoritatii oamenilor. Si este un serios semnal de alarma pentru sanatatea publica, si nu doar a generatiei actuale ci si a celor viitoare, pentru ca prin teroarea psihica instaurata acum in gradinite si scoli ne imbolnavim cu inconstienta si nepasare propriii copii. Dictatura medicala fara scrupule si fara limita bunului simt creeaza monstruozitati sociale, terorism psihologic si bolnavi mintali pe banda rulanta.

Si iata cateva dintre manifestarile anxietatii ca boala mintala, asa cum sunt descrise in psihologie:


-un sentiment permanent, generalizat, de pericol, as spune chiar de teroare, in aceste vremuri de pomina
-agorafobia - teama de a iesi in spatii deschise, intre oameni, in mijloacele de transport in comun sau in locuri aglomerate
-teama de orice activitate, chiar de rutina, cum ar fi sa intri intr-un magazin si sa-ti faci cumparaturile fara riscul de a te imbolnavi… de gripa!
-fobia sociala – frica de a interactiona cu alti oameni, de atingeri umane, tendintele de distantare sociala si auto-izolare
-spaima exacerbata, panica incontrolabila de amenintarea cu moartea din cauza interactiunii cu orice necunoscut care s-ar intampla sa nu poarte masca

Purtarea mastilor a fost un act premeditat de depersonalizare si auto-sufocare liber consimtita. Corpul uman nu poate functiona la cote normale in lipsa aportului suficient de oxigen. Cand privarea de oxigen devine un obicei zilnic, repetitiv, organele vitale sunt tot mai afectate, incepand cu inima, plamanii si creierul. Traind de atatea luni sub aceasta continua teroare psihologica, oamenii au uitat zicala ca “cea mai buna aparare e atacul”. Un sistem imunitar sanatos este garantia rezistentei in fata oricarei forme de boala. Iar prin acest continuu santaj emotional si stresul zilnic alimentat artificial de media, armele naturale de lupta ale organismului sunt slabite si, incet incet, distruse cu totul iar sistemul imunitar nu-si mai poate indeplini rolul. Si exact in acest fel, corpul devine vulnerabil in fata oricarei boli! Pentru ca regula de AUR a medicinii traditionale era “O MINTE SANATOASA intr-un corp sanatos”.